به گزارش قدس آنلاین، زاخارووا افزود: ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین و حامیان غربیاش برای منحرف کردن توجه جامعه جهانی از فرایندهای واقعی که هم اکنون در جبهههای جنگ در اوکراین در جریان است، سعی دارند توجهات را به سوی توافقی بکشانند که هنوز به واقعیت نپیوسته و در حال حاضر فقط یک توافق بالقوه است.
وی با بیان اینکه رژیم زلنسکی با توجه به کاهش توجه جهانیان نسبت به اوکراین به دنبال جلب توجه سیاسی است، خاطرنشان کرد: یافتن راهحلی برای وضعیت اوکراین، مستلزم کار سخت و در مسیر سیاسی، دیپلماتیک، گفت وگو و ارتباطات است اما زلنسکی با فرمان خود در گفت وگو و ارتباط با مسکو را بر روی خود بسته است.
به نوشته خبرگزاری تاس، بلومبرگ پیشتر در گزارشی درباره این نشست محرمانه نوشت: این نشست که در دسامبر ۲۰۲۳ و با هدف جلب حمایت کشورهای جنوب جهانی از فرمول صلح زلنسکی برگزار شد، هیچ نتیجهای به دنبال نداشت.
این گزارش میافزاید: اوکراین، کشورهای گروه هفت و چند کشور جنوب جهانی از جمله عربستان سعودی، هند و ترکیه در این نشست شرکت کردند اما به دلیل اینکه اوکراین و کشورهای گروه هفت همچنان در برابر درخواستهای کشورهای جنوب جهانی برای ارتباط و تعامل مستقیم با روسیه در مورد دستیابی به صلح مقاومت میکنند، این نشست نیز هیچ نتیجهای در پی نداشت.
این نشست در حالی برگزار شد که برخی از کشورهای شرکت کننده به ویژه هند و عربستان سعودی در تلاش برای حفظ روابط خود با روسیه در طول تهاجم تقریباً ۲ ساله مسکو به اوکراین بودهاند و روسیه به این مذاکرات دعوت نشد و چین، برزیل و امارات متحده عربی نیز دعوت برای حضور در این مذاکرات را رد کرده بودند.
گفتنی است؛ ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
نظر شما